Sáv, szél

8 megabit. Maximum. Ebből kb. 7 Mbit/s igaz, felfelé meg kb. 400 kbit/s (max. 512 kbit/s), de már ez is hatalmas fejlődés ahhoz, képest, hogy '96-'97 körül, amikor megismertük az Internetet még csak pár kbit-es telefonos modemünk volt, és képek nélkül böngésztünk, néztük az Internetto-t (az Index.hu elődje).

Aztán jött 14,4 kbit/s maximális letöltést igérő modem, majd 32 kbit-es és a hatalmas álom az 56 kbit/s sebességű. Csak úgy repültek a honlapok a világ körül. Persze még nem nagyon volt online zene, videóról nem is beszélve, torrent-oldalakról és más hasonló finomságokról meg nem is álmodtunk.
Kábeles neten már kicsit gyorsultunk Nagyatádon (~'98 óta), de a stabil szélessávot az ADSL hozta meg 7-8 évvel később. Rögtön elő is fizettem a 2 megabites csomagra, melyet mától a T-Online tényleg megnégyszerezett (elméletben).


Kattints a képre a nagyításhoz!

Fent egy kis összehasonlító kép egy januári letöltésről a Szoftverbázisról, és a mai, emelés utániról.Sávszélesség emelés után, most már csak az árakat kellene mérsékelni. Ha lejár a 2 év hűségem azonnal visszaváltok egy csomagot. Elég nekem a 4 mbit/s is. Csókolom.