Egy csók... és majd még egy

Végre ismét egy nagyszerű esemény tanúi lehettek a nagyatádiak. Február 9-én a Fogi Art színháztársulata mutatta be a Művház egyre ritkábban használt deszkáin az Egy csók és más semmi c. zenés vígjátékot.

A teltház talán annak köszönhető, hogy a szereplők között ott láthattuk Straub Dezsőt és fiát, valamint Csala Zsuzsa színésznőt is. Nagyszerűen játszott Harmath Imre és Oszter Alexandra is, valamint a főszereplő Annie szerepét játszó színésznő is (nevét nem tudom, mivel több szereposztása van a darabnak). Sziporkázott a bíró szerepét játszó színész is.

A nézőtér dugig volt - manapság talán csak gyerekelőadások és iskolai rendezvények alkalmával telik meg a ház -, és elismeréssel fogadta a könnyed darabot a közönség, melynek átlagéletkora persze közelebb volt a 60-hoz, mint a 30-hoz, de azért szép számmal voltak fiatalabbak is a ritka városi eseményen. Tehát fiatal és idős végre fel tudta venni régóta rejtegetett ünnepi ruháját, hogy megmutassa a városiaknak, és pacsuliszagillat terjengett a nézőtér kényelmetlen ülései felett, mégis este 7-től fél 10-ig elefeledtük minden bajunkat, jókat nevettünk az egyszerű poénokon és dúdoltuk a jól ismert slágereket is.

A színészeket Bíró Attila háromtagú zenekara kisérte (zongora, basszusgitár, dob). A dobos feltétlen kiemelendő, hiszen ő is szinte önfeledten pörögtette és dobálta seprűjét.

Persze biztos lehetne kritizálni a szinészeket, a rendezést (az egy másik blog), de valljuk be ezen az estén végre jól érezte magát Nagyatád. Annyira, hogy február végén a társulat megismétli előadását a Nagyatádi Művelődési Házban. Ajánlom mindenkinek, a felső sorokban talán akad még pár hely...

A fényképek a társulat honlapjáról valók.

[Fogi Art - Fogi Színháza]