A színfalak mögött (Studio 60 on the Sunset Strip)

Május 4-én indult a Studio 60 On The Sunset Strip című amerikai tévésorozat bemutatása a magyar HBO-n. A tavaly ősszel indult sorozat itthon "A színfalak mögött" címet kapta. A képzeletbeli tv-stúdióban játszódó sorozat főbb szerepeit Bradley Whitford, Matthew Perry és Amanda Peet játsszák, azonban minden epizódban különböző vendégművészek is szerepelnek. Így lesz ez a május 25-i június 1-i (úgy tűnik az HBO honlapja sem biztos a dolgában), pénteki, negyedik epizódban, amelyben Sting is fellép Edin Karamazov lantművésszel egyetemben.

Az egyre nagyobb sikereket elkönyvelő tv-sorozat egy kitalált stúdió és tv-show hétköznapi életébe ad betekintést néha humoros betétekkel, néha drámai sorsok bemutatásával. A főszereplők között találjuk Matthew Perry-t (Jóbarátok) és Bradley Whitford-ot is (Az elnök emberei). Sting és Edin a show aktuális adásában bemutatja a Come Again és a Fields Of Gold lantváltozatát is.

Sajnos a legfrisebb hírek szerint a szépreményű sorozatot jövőre leveszi műsoráról az NBC, így Aaron Sorkin rendezőnek újabb sorozatötlet után kell néznie. Fanyarúan humoros, hogy a nézettségi adatok drámáját bemutató sorozatnak épp a nézettség miatt kell lelépni nemsokára. Vagy az egész csak jó egy jó kis marketingfogás a gyengén szereplő sorozatnak? Bárcsak igazam lenne! Hmm...

Aki nem tudja követni a magyar HBO-t annak feltétlen ajánlom megszerezni a sorozat részeit valamely torrent-szerveren keresztül. Jó hír, hogy szeptemberben DVD-n is megjelenik a Studio 60 első - és úgy tűnik egyetlen - évadja. A sorozat legalább annyira pörgős párbeszédeket tartalmaz, mint Az elnök emberei, van benne csipetnyi humor, mint a Jóbarátokban vagy a Tonight Show-ban és hihetetlen sok ismerős arc szerepel benne az említetteken kívül is.

Studio 60 Tribute - Queen: Under Pressure:

 

[HBO: A színfalak mögött]