Szívás

Ez hosszú lesz.

Az úgy volt, hogy a budaörsi Ikeába tartottunk a minap, mindenféle bútorokért, amelyek története talán majd egy másik bejegyzésben lesz olvasható, most mindenesetre az történt, hogy kitaláltuk, hogy a felújított lakáshoz és új bútorokhoz, új porszívó is dukál - mert persze sikerült a felújítás alatt tönkretenni a régit.

Szóval benéztünk a Media Markt-be, de a hatalmas (tényleg) kínálatból nem találtunk számunkra megfelelő modellt. S mivel hüjék ugye nem vagyunk, ezért megnéztük a szomszédos Auchan hipermarket műszaki osztályán is a porszívókat. Itt kisebb volt a választék, viszont volt egy nagyon kedvező modell akciósan. Tetszik, tetszik, de hát az M7-es túloldalán ott egy másik műszaki bolt az Electro World. Nosza, ugrás vissza a kocsiba, átkepesztettünk a túloldalra. A kínálat itt is elég nagy, de közben már annyira beleszerettünk a kiszemelt típusba, hogy itt is csak azt kerestük. Nem találtuk.

OK. No problem. Kocsiba be, M7 túloldalára vissza, Auchanba be. Gyorsan rácuppantunk ismét a porszívó-osztályra. A kiszemelt modell az egyik akciós raklapon volt. Négy doboz volt a raklapon. A felső három dobozban ugyanaz a márka egy kisebb modellje volt. Legalul ott volt az Electrolux XXL TT11. Mivel eladót akkor nem láttunk a környéken, lepakoltam a felső három dobozt és kiszedtük a legalsót. Jó vevőkhöz méltan visszaraktuk a dobozokat a raklapra is.

Ááá. Eladó a láthatáron. Megkérdezem a srácot, hogy valóban az a porszívó van-e a dobozban, mint ami a matricán látható modellszámból kiderül, mert hogy kísértetiesen hasonlít a doboz a többi háromra. Hát persze, hogy az - jön a válasz, a termék megtekinthető a polcon is. Nagyszerű - mondom, meg lehetne e nézni, hogy mégis mi van a dobozban, tartozékok, egyebek meg vannak-e. Azt sajnos csak az Ügyfélszolgálaton lehet - jön a gyors, bár segítőkész válasz, amit ugye meg csak fizetés után tudok meglátogatni.

Néhány hümmögés után, tudomásul vettük az álláspontot és célbavettük a pénztárat. Sorbaáll, vár, fizet. Az ügyfélszolgálat készségesen kinyította a dobozt, érvényesíti a garanciajegyet is. Közben kérdezem, hogy megnézhetjük-e, hogy minden benne van-e. Hát persze - jött az ismét nagyon készséges válasz. A doboz elénk került, nézegetjük is a szép új porszívót. Kedves azonban észrevett a szívófejen egy-két porcicát. "Ezt már valaki használta" - állapította meg meglepetten. És jééé. Mi ez a két papíros a doboz belső fülére tűzve? Az ügyfélszolgálatos gyorsan lekapta a papírokat és már nyúlt is a telefonért. Baj van? - kérdeztem. Igen - a válasz. Jött is az általunk már megismert eladó. Nevezzük most Bélának (holott igazából Jancsinak szólították). "Csak neeem?" - kérdezi enyhe mosollyal a szája szélén. "Nem az van benne mégsem" - kérdi. De mondom. Az nem baj.

Mint kiderült a porszívót már egyszer eladták, csak a vevő visszahozta, hogy nem a porzsákba kerül a szemét. A pénzt visszaadták a vevőnek, a termék meg hogy-hogy nem visszakerült az eladótérbe, három másik doboz alá, a raklap aljára. Persze több nem volt raktáron - jött a rosszhír ismét. Úgyhogy kénytelenek voltak vissza adni a porszívóért fizetett összeget nekünk. Ezt a porszívót kétszer adták el, és kétszer adták vissza a pénzt miatta...

Kb. másfél órát szúrtunk el a kiszemelt porszívóért Budaörsön. Lekonyult orral hajtottunk rá az autópályára, s vettük az irányt hazafelé - hiába frissen átadott kőröshegyi völgyhíd, mi szomorúak voltunk.. Itthon a netet böngészve kiderült, hogy jó pár ezressel drágább a kiszemelt termék az online boltokban, úgyhogy még jobban elkámficsorodtunk. Márpedig porszívó kell...

Irány a helyi Euronics. Nincs olyan ami nekünk jó lenne. Elektropont. 2 másodperc alatt felmérjük a terepet. Ott virít a polcon. Ahelyett, hogy másfél órát t##öltünk 250 km-re a lakhelyünktől, csak 2-3 saroknyira is megtaláltuk a terméket. Az ára? Ugyanannyi, mint a szépen leakciózott madaras-teszkósnak (ejtsd Auchan). Áááááááááááááááááááááááá.

A porszívó egyébként nagyon jól működik, tényleg kellemes, ergonomikus meg minden. Csak hát mindíg is emlékeztetni fog a mi kis szívásunkra... vele... :-)