Kölcsön, zés.

Nem reklám, de tényleg.

Évek óta nem kölcsönöztem semmit. Se filmet, se mást. Utoljára akkor vettem ki filmet kölcsönzőből, amikor még a VHS volt a divat. A DVD-kölcsönzésből már kimaradtam. Mondván, úgyis ott a net. Tegnap Kedvessel azonban kölcsönöztünk. Filmet. Nem VHS-en, nem DVD-n, nem torrenten, hanem totál legálisan. Jah.

Mert ugye, mire is jó a sok ezer POP-pont a T-online előfizetőknek, mint pl. telefon-vásárlásra, meg zene letöltésére, meg film kölcsönzésre. Az online szolgáltató-mogul Tékájában van egy csomó film. Némelyik elég jó, meg viszonylag friss is. Jah.

A kölcsönözhető filmek között böngészve, mi is kiszúrtúnk magunkat néhány megnézendő filmet - nem mintha egyébként olyan sok filmet néznénk általában. A választás végülis Jim Cary "A 23-as szám" c. filmjére esett. 594 Ft egy napra. Nekünk persze igyen volt, megfelelő számú POP-pont levonása után. A kölcsönzött film 24 órán keresztül akármikor, akárhányszor megnézhető, mint egy kikölcsönzött adathordozó, csupán online kapcsolat kell hozzá. Letölteni nem lehet (Pontosabban le lehet, de nem érdemes, mivel online figyeli az állomány médiahasználati érvényességét). Jah.

A kép minősége nem rossz. Persze ez valószínüleg a kapcsolat sebességétől is függ, de nálünk tökéletes DVD-minőségben jött a mozi. Nem volt a DivX-es filmek rossz tömörítésnél látható kockásodás, nem voltak fakó színek - igaz egy laptopon néztük az "adást". A hang is kiválló volt, habár csak sztereó lehetett az anyag, az 5.1-es rendszerre kötve eléggé jó kis moziélményt sikerült megteremteni otthon, vasárnap délután. Elsötétített ablakok, üdítő, "rágcsa" a kézben. A filmre most nem szeretnék különösebben kitérni, legyen annyi elég, hogy nekem tetszett. Kivételesen azt is értékeltem, hogy a főszereplő nem a grimaszolását használta ki végre, hanem igazi, emberi színészként állta a sarat. Jól. Jah.

Aki látta az tudja, hogy 2. hó 3-án indul a film. Na, és mi mikor néztük meg? Hahaha. Jah.

Mindent összevetve legközelebb is nézünk majd még így filmet, főleg ha tényleg nem is kell érte fizetni. A POP-pontos egyenlegünket ugyanis T-Online-os és T-Com-os előfizetésünk forgalma alapján tölti fel a szolgáltató, úgy hogy a havi 500-600 pont bőven megvan nekünk. Jah.