Egy éves a Bona koncertfelvétel

Épp egy éve rögzítette a kameruni származású - "King Of Veszprem" - Richard Bona első koncert DVD-jét az A38-on. A 2007. július 11-12-i koncert annyira jól sikerült, hogy a lemezkiadó Emarcy Records márciusban a koncertek kivonatából megjelentetett egy CD-t (Bona Makes You Sweat) már 8 dallal és a franciáknál egy bónusz videóval. Ez utóbbi, az Ekwa Mato megnézhető a YouTube-on is. (A blogba beágyazni sajnos nem lehet, a funkció letiltva - csak a készülő DVD intrója látható alant az Eningilaye kezdő taktusaival.)

Mindíg örömmel nézem meg ezt a videót, mely a július 12-i, második napi koncerten készült, s melyet személyesen végigtomboltam a helyszínen.

Bona most visszatér ismét a Veszprémi Ünnepi Játékokra. Most nem saját zenekarával, hanem a Toto/Bona/Lokua projekttel lép fel a királyi városban 2008. július 27-én. 24-én is érdemes ellátogatni Veszprémbe, akkor Herbie Hancock lép fel a fesztiválon.

Reméljük jó szokásához híven ősszel is ellátogat majd az A38-ra Richard Bona saját zenekarával, talán épp egy koncert DVD bemutatójával...

YouTube - Richard Bona - Ekwa Mwato (A38, 2007. július 12.)

A fenti fotó Hekli Andi galériájából származik. További képek itt.

A tavaly július 11-i koncertről érdemes megnézni egyet itt:

További A38-as Richard Bona videók itt.