Blogajánló: Khivától Keletre - hazajöttek

Tudom, nem nagy kunszt egy Index közeli blogot ajánlani, de hátha van még valaki aki nem ismeri a Khivától Keletre történetét.

A lényeg: Egy fiatal újságíró/útikönyv író páros (imecs+bede) tavaly, vagyis 2007. augusztus 17-én útnak indult, hogy bejárják Ázsiát Üzbegisztántól Malajziáig, Myanmartól a Fülöp-szigetekig. Utaztak repülőn, turistaosztályon, fapadoson, légkondis buszon, meg régi tragacsokon, hajókon meg kocsin, taxin is.

Hihetetlen jó humorral, életszerű tanácsokkal, szuper fényképekkel dúsítják beszámolóikat, melyek próbálják kerülni a sablonos útikönyvek fordulatait. A páros direkt próbálta kerülni a turistákkal hemzsegő területeket, így inkább Ázsia valódibb arcát fogják meg írásaikban. Nagyon jól lehetett követni az utazók írásait, melyeket próbáltak minden egyes nagyobb út után egyből megosztani blogjukon, lehetett nevetni rajtuk, megbotránkozni, vagy izgulni értük. Külön említést érdemelnek tippjeik az egyes országokhoz, gasztronómiai, közlekedési tanácsaik.

"Nem tudjuk, hogy pontosan hol fog véget érni az utazás. Amikor elfogy a pénz, az idő vagy a kedv, veszünk két repülőjegyet haza." - 2007.07.02

És akkor a 362. napon vége lett. 2008. augusztus 12-én hazaérkeztek Indonéziából. Nem volt teljesen egy teljes év, de ahhoz képest, hogy "csak" 9 hónaposra tervezték az utazást, elég szépen megnyúlt a kalandjuk.

Jómagam csak fél éve olvasom a blogjukat, de mindíg nagy izgalommal vetettem rá magam friss írásaikra. A blog egyébként még folytatódni fog, hiszen legutolsó élményeiket még nem osztották meg olvasóikkal, no és persze egy "szuperösszegző tanulságlevonás" is jönni fog még.

Ajánlom mindenkinek!

Khivától Keletre - kk.blog.hu