Gáz van! Még

Nem sok. Illetve nem egészen olyan minőségű, mint egy nappal korábban. A gyengébb állapotban lévő fogyasztóegységek (ez nem tudom mit jelent, de olyan szép - meg ráadásul én találtam ki) nem is nagyon tudják értelmezni ezt a gyenge minőségű gázt, amit szerda reggel 8 óta kapunk.

Helyzetjelentés:

Nagyatádon valóban csökkent a gáz fűtőértéke, mivel reggel negyed 9-kor a gázbojler közel nem adott olyan meleg vizet, mint máskor. Teljes kakaóra csavarva is csak kézmeleg volt a forróvíz, pedig az új bojler 3 éve lett beszerelve. Mindenesetre az őrláng kitartott.

A délelőtt folyamán aztán a konyhai konvektor megadta magát. Sikertelenül próbálkoztam újra begyújtani (igaz ezt korábban is nehezebben tudtuk használatra bírni.). A 3 éves konyhai vörpúl gázrezsó 4 fejéből 2 ég normál szinten, 1 már be se gyullad, de a negyedik is nagyon halványan működik (gondolom ez utóbbiak használtabbak, koszosabbak - nehezebben tűrik a gyengébb gázt).

A gázbojler működik, de továbbra is csak langyos vizet bír adni, viszont a két szobai konvektorba sikerült életet lehelni. Kora délután 17 fok volt. Este 6-ra sikerült 19 fokig feltornázni a hőmérsékletet. Még szerencse, hogy a két új, szobai ablak tökéletesen szigetel.

A bővebb családi kör mindenesetre már válságértekezletet tartott telefonon, hogy ha kiesik egyikünk fűtési rendszere (mint ahogy az a bátyámékkal most meg is esett), akkor átköltözünk egymáshoz 1-1 éjszakára. Hősugárzók használata is szóba került.

Egyelőre ennyire van nagy gáz. Továbbra is éljen azeon meg a közös ukránoroszmagyar barátság...

Update: A gyengébb fűtőértékű gázt állítólag az okozza, hogy az e-on itt átállt az ukrán vezetékről a babócsai gázra, és egyelőre még nem tudják megfelelően beállítani a technikai cuccot a másik típusú gázra. Juhéjj! A közintézmények egy részében is hideg volt a radiátor!

Update2: Jelentem az éjjel a konyha/előszoba 14 fokban átvészelte, 8-án reggel rendben bekapcsolt a konyhai konvektor is.