Megszűnik az Extra.hu és a Matebros

Március végén lekapcsolják az Extra.hu szervereit, pontosabban átveszi egy másik szolgáltató, s így megszűnik a legrégebbi magyar ingyenes webtárhely.

Bátyámmal közös egykori zenekarunk, a szépreményű Máté Testvérek weblapja, a matebros.extra.hu így nemsokára már az enyészeté lesz, s esetleg csak a web.archive.org-on lesz elérhető.

Itt él tovább a MateBros.

Habár az is igaz, hogy már vagy 10 éve nem is frissítettem a 13 éve indult weblapot. Éppen ezért értelme nincs már, hogy másik site-re költöztessem a fájlokat, csendben elbúcsúzom első saját weblapomtól. Eredetileg egy magánszerveren kezdtük, majd a Geocities-en folytattuk, és '98-ban váltottunk az Extra.hu-ra.

Egyébként innen volt letölthető Zsazsi bátyám első shareware programja is, a Blind Musician médialejátszó is, melyet mi is használtunk a háttérzene irányítására. Úgy tudom vagy egy tucat vásárlónk volt ebből is. De meghallgatható volt a Zsazsi által a helyi tv számára írt főcímdal, és számos egy MIDI fájl is letölthető volt... illetve még letölthető is pár hétig.

Csupán alig több, mint 3700 látogatóval büszkélkedhettünk, de az is igaz, hogy a '90-es évek végén nem nagyon volt még elterjedt a net. Én is csak a jó kis 33 kilobites sebességgel böngésztem, és még az Altavista volt a legsűrűbben használt kereső (google még sehol sem volt).

Akit érdekel az még itt megböngészheti 2010. március végéig: matebros.extra.hu

Egyébként nem csak a matebros weboldalam kötődik az extrához, de Sting.hu is egykor ott kezdte, de a Knopfleres weblapom, valamint a Fourplay zenekarról szóló oldalam is egykor az Extrán tanyázott, ahogy a Fonyódi Öregdiákok Baráti Köre is. Ez utóbbit gyorsan a Blog.hu költöztettem most (fonyodioregdiak.blog.hu). Az Extra megszűnéséről itt van egy találó videó: extrakoltozes.info