ÖSSZEÁLL A POLICE!

[Sting.hu] Megkezdődik a nemzetközi Police emlékév... …persze csak a rajongók és a menedzsment szerint.

 

Az angol Daily Mail december 30-i cikke szerint Sting már tárgyal a Police zenekar újraalakításáról, a csapat 30 éves évfordulója alkalmából. A zenekar, melyet a Rolling Stones-szal, a Beatles-szel és a rock más nagyjaival együtt emlegetnek, a tervek szerint számos koncertet fog adni Angliában a jövő nyáron.

A basszusgitáros és énekes frontember Sting, a dobos Stewart Copeland és a gitáros Andy Summers hónapok óta tárgyal az újraegyesülésről. A csapat a 80-as évek egyik legnagyobb bandája volt olyan slágereggek, mint a Walking On The Moon, az Every Breath You Take, a Don’t Stand So Close To Me vagy a Message In A Bottle.

 

A hír, hogy újra összeállnak igencsak meg fogja lepni az 55 éves Sting rajongóit, mivel az énekes eddig mindig ellenált az ez irányú törekvéseknek. A források szerint a zenekari próbák már akkor elkezdődnek még mielőtt Sting elindítaná európai lantkoncertjét feburában és csak az után, miután Copeland befejezi a BBC sztár-duett valóságshowjában (Just The Two Of Us) való bírói szerepét.

A lemezkiadó A&M reméli, hogy egy különleges kiadványt is meg tudnak jelentetni majd az évforduló alkalmából júniusban, és hogy

ez majd egybeesik a turnédátumokkal is. A források szerint: „Januárban szándékoznak bejelenteni őket, miután mindegyik turnédátumot véglegesítettek majd. Tárgyalnak olyan helyszínekkel ahol májusi, júniusi dátumokat tudnak lefoglalni. Mindneki aki ismeri őket hihetetlenül izgatott mivel egy legendás csapat volt a Police egykor.”

 

A cikket fordította és írta:
Máté Attila (attis.hl @ sting.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

Sting.hu ...brand new site - a magyar oldal
[www.sting.hu]

Az A&M szóvivő asszonya megerősítette, hogy tárgyalnak a helyszínekről, de cáfolta, hogy akár már egyet is rögzítettek volna a szervezők. Elmondta: „Jövőre lesz a Police első kislemeze, a Roxanne megjelenésének 30 éves évfordulója. A szándékunk az, hogy az évfordulót valami különleges módon ünnepeljük meg a zenekar katalógusunkban szereplő dalaival. Mondanom sem kell, hogy mindenki reménykedik, hogy a zenekar támogatja majd a terveinket, habár amíg az előzetes tárgyalások be nem fejeződnek, semmi sem eldöntött még.”

Miles Copeland, a The Police korábbi menedzsere, Stewart testvére elmondta: „Ez a 30 éves éfvorduló és ezt még egy ideig meg fogjuk említeni majd, de más megjegyzésem nincs.”

A The Police-t Stewart Copeland alapította 1977-ben Stinggel. Miles felismerte az erőt a punk, a pop és a reggae keverékéből álló zenéjüknek és összehozott nekik egy lemezszerződést, amikor meghallotta a Roxanne-t, mely a sokból az első világslágere lett a zenekarnak.

A StingUs információi szerint újra megjelenik a Message In A Box nevű kiadvány, mely a Police összes felvételét tartalmazza - most már tényleg hiánytalanul, valamint a Police Around The World c. video DVD-n is hozzáférhető lesz jövőre. [StingUs]

Néhány hónapja jelent meg a Stewart Copeland kézikamerás felvételeiből összeállított film DVD-változata az Everyone Stares: The Police Inside Out című kiadvány, valamint Andy Summers önéletrajzi könyve a One Train Later is.

 

[The Daily Mail]